Translate

facebook

Aan de Costa Dorada liggen verschillende pretparken waaronder:
Aqualeon, Aquopolis, Caribe Aquatic Park en Port Aventura en het kleinere Karting Salou en karting el Vendrell.


Port Aventura

 

Port Aventura is het grootste en best bezochte thema attractiepark van Spanje en in de zomermaanden druk bezocht door de toeristen die verblijven aan de Costa Dorada. Port Aventura is verdeeld in diverse continenten te weten, Mediterrania, Polynesia, China, Mexico en Far West. Elk continent heeft diverse grote en kleine attracties, speciale live shows en restaurants en drinkgelegenheden. Noemenswaardig zijn Tutuki Splash, Sea Odyssey, Templo de Fuego, El Diablo en de Dragon Kahn naar men beweert nog steeds de grootste achtbaan van Europa. In 2005 is er in Mexico een nieuwe attractie geopend, de Hurakan Condor, de grootste vrije val van Europa en in 2007 komt daar de nieuwe attractie Coaster bij, een achtbaan (roller coaster) in het gebied Mediterrania. Onder de shows die plaatsvinden zijn de Aves del Paraiso vogelshow, de Chinese acrobatiekshow en de Fort Frenzee cowboy stuntshow aanraders. In de zomermaanden vindt op het meer van Mediterrania het Fiestaventura feest plaats, een spectaculaire show van licht, vuurwerk en spektakel op het water. In oktober wordt Port Aventura omgetoverd tot een Halloween feest en in de wintermaanden viert Port Aventura kerst.

 

Aquatic Park

 

Dit is het nieuwste waterpretpark geopend aan de Costa Dorada en behoort tot het attractiepark Port Aventura. In 2002 opende het zijn deuren en sindsdien is het een van de best bezochtste waterpretparken van de Costa Dorada. Aquatic Park beschikt over diverse wildwaterbanen zoals de Tifon en de Torrente. Naast een aantal grote zoetwater zwembaden met golfslagbad buiten bezit Aquatic Park ook een overdekt golfslagbad met diverse attracties waardoor je zelfs met slecht weer hier terecht kunt. Aquatic Park bevindt zich slechts op 15 minuten lopen afstand van Salou en op 10 km afstand van Tarragona.


Aquopolis

 

Dit waterpretpark ligt in La Pineda op slecht 4 km van Salou en 8 km van Tarragona. Dankzij deze gunstige ligging is Aquopolis het drukst bezochte waterpretpark van de Costa Dorada. Met zijn vele spectaculaire glijbanen zoals de kamikaze en de black hole, de grote zoetwater zwembaden en speciale attracties zoals de bots-boten en minigolf zul je in Aquopolis zeker een leuke dag beleven. Als je even genoeg hebt van al het watergeweld kun je naar het dolfinarium gaan wat bij het park hoort. Dit is het enige dolfinarium van de Costa Dorada en vanwege het gedeeltelijk glazen zwembassin waardoor je de dolfijnen goed kunt zien zwemmen, zeker de moeite waard om te bekijken. Uiteraard is er ook gedacht aan de eet en drink voorzieningen die in ruime mate aanwezig zijn.


Aqualeon

 

Dit Water en Safari park ligt bij de plaats El Vendrell op ongeveer 40 km afstand van Salou. Het park is onderverdeeld in een safaripark en een waterpark. In het safaripark van maar liefst 490.000 m2 kun je veel wilde dieren zien zoals olifanten, leeuwen, beren en zebra’s. Een gedeelte van het park kun je zelf rijden (als je met de auto bent) en een gedeelte van het park wordt bekeken met de safaribus. Er worden diverse shows gehouden waaronder een slangenshow, vogelshow en een zeeleeuwenshow. In het waterpark kun je genieten van de vele speciale glijbanen zoals de black hole, de kamikaze, de crazy race, rapids, twister en de super slalom en de grote zwembaden met golfslagbad. Uiteraard is er ook gedacht aan de eet en drink voorzieningen die in ruime mate aanwezig zijn.


Karting Salou

 

De Karting Salou staat bekend als een van de beste circuits van Europa en dat slechts op een steenworp afstand van Salou. Er is echt van alles te doen, uiteraard zijn er de bekende Karts waar je heerlijk en snel in kan rijden over het circuit wat meer dan 800 meter lang is. Met zijn vele bochten en mooie lange stukken weg, is dit zeker een prima circuit. Ook jonge coureurs vanaf 4 jaar kunnen op een speciaal circuit van 300 meter lang rijden op speciale Karts. Naast Karts heeft de Karting Salou ook de Bungee Rocket, een spectaculaire attractie waarbij je aan twee elastieken met een snelheid van 180 kilometer per uur 90 meter de lucht in wordt geschoten in 1,3 seconden.


Karting Club Vendrell

 

Bij de plaats El Vendrell vindt je deze karting club met in totaal 2 banen, 1 voor volwassenen en 1 voor kinderen. De kartingbanen bevinden zich naast de C32 snelweg en zijn gemakkelijk te vinden. Uiteraard is er de mogelijkheid om met de Honda Karts te rijden over deze, bij professionele kart rijders toch wel bekende, kartingbanen.